×
Dziękujemy
Soki zostały dodane do koszyka
Kontynuuj zakupy Przejdź do koszyka

Soki COLD PRESS, a zwykły sok – poznaj różnice i wybierz mądrze!

Kiedy kilka lat temu, po raz pierwszy w naszych głowach pojawił się pomysł by produkować soki COLD PRESS, od razu wiedzieliśmy, że będą to najbardziej naturalne soki z możliwych! W końcu „naturę” to my mamy nawet w nazwie! Dlatego od samego początku zdecydowaliśmy, że nasze COLD PRESSy nie mogą być pasteryzowane.

Technologia COLD PRESS – zdrowsza siostra pasteryzacji

Dlaczego? Pasteryzacja, czyli tradycyjna metoda przedłużenia trwałości produktu, polega na jego podgrzewaniu, a wtedy mamy do czynienia ze stratą wartości odżywczych. Jak to wygląda w przypadku soków? Pasteryzacja pozbawia je tego, co najważniejsze – witamin i związków mineralnych. Podczas podgrzewania sok traci swoje zdrowotne właściwości! W przypadku witaminy C, dochodzi do ubytku na poziomie od 30%, do nawet 60%! Co jeszcze odróżnia nasze soki COLD PRESS, od zwykłych soków? Sposób przygotowania! Tradycyjne metody wyciskania soku z owoców i warzyw, nie mają po drodze z witaminami. A to ze względu na ciepło, które wytwarza się podczas całego procesu. Tradycyjne sokowirówki wyciskają wysoko natleniony sok o zmniejszonej zawartości składników odżywczych. My robimy to na chłodno – dosłownie! Owoce i warzywa kroimy nienagrzewającym się ostrzem, a następnie tłoczymy prasą hydrauliczną. Nasz sok COLD PRESS lubi zimno: od krojenia, przez wyciskanie, nalewanie w butelki i wreszcie po dostawę, cały czas przebywa w określonej, przyjaznej witaminom temperaturze!

COLD PRESS gwarancją skutecznego detoksu

Tak powstaje w 100% naturalny, klarowny sok, bez dodatku cukru, ulepszaczy i bez pasteryzacji. To bardzo ważne! Soki pasteryzowane tracą swoje wartości odżywcze. Dlatego wybieraj mądrze – soki COLD PRESS stanowią gwarancję udanej diety sokowej.