“Jak przygotować się do kuracji sokami COLD PRESS?” – pytacie. Co wtedy odpowiadamy? Kilka dni przed dietą sokową, ale i po niej, należy uważnie planować swój codzienny jadłospis. Dlaczego? To bardzo ważne – właściwe menu pozwoli nam przejść detoks łatwiej i skuteczniej, osiągniemy lepsze rezultaty i nasz układ pokarmowy łagodniej zareaguje na zmianę pożywienia, ze stałego na płynne.
Zmniejszona kaloryczność potraw, odstawienie cukru, alkoholu i fast foodów, więcej wody i świeżych roślin w diecie – na tym powinniśmy skupić się zarówno przed dietą sokami, jak i po niej. To jednak nie znaczy, że musimy sobie w kuchni odmawiać smaku i przyjemności jedzenia!
Łapcie trzy przepisy, które idealnie wpisują się w ideę “przed i po” detoksie COLD PRESSami, które przygotujecie z wykorzystaniem najzdrowszych produktów od Purella Superfoods.
Składniki:
– 4 kromki chleba razowego
– 2 miękkie awokado
– 1 pomidor
– ½ papryczki chili
– ⅓ cebuli
– ½ limonki
– 1 łyżka moringi Purella
– 1 łyżeczka czarnuszki Purella
– szczypta soli himalajskiej Purella
Przygotowanie:
Awokado rozgnieć widelcem. Cebulę i chili drobno posiekaj. Pomidora pokrój w kostkę. Awokado wymieszaj z cebulą i chili, dodaj moringę, limonkę i sól oraz pomidora i wymieszaj. Guacamole układaj na kromkach chleba, posyp czarnuszką.
Składniki:
– ½ szklanki mleka kokosowego
– 2 gruszki
– 1 mały banan
– ziarenka z ½ laski wanilii
– 1 łyżka macy Purella
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zblenduj, w razie potrzeby dodaj więcej mleka.
Składniki:
– 1 żółta papryka
– 1 czerwona papryka
– 2 łyżki kaparów
– 1 czerwona cebula
– 2 łyżeczki czarnuszki
Sos:
– 2 łyżki oliwy
– pół łyżeczki soku z cytryny
– szczypta soli himalajskiej
– szczypta świeżo mielonego pieprzu
Przygotowanie:
Papryki pokrój w cienkie paseczki. Cebulę drobno posiekaj, a następnie warzywa wymieszaj w misce z kaparami. Składniki sosu wymieszaj, polej nim paprykę, a całość posyp czarnuszką.