Dieta stworzona dla tych, którzy pragną głęboko oczyścić i wzmocnić organizm. Jest to kuracja o najmniejszej kaloryczności, a soki, które wchodzą w jej skład bazują na zielonych warzywach. Zestaw ten można z powodzeniem zastosować jako formę postu Daniela lub diety dr Dąbrowskiej. Odnajdziesz w nim bogactwo witaminy A, cennej dla wzroku oraz probiotyków, dzięki którym wzmacnia się odporność i reguluje praca jelit. Ponadto jednoczesna wysoka zawartość kwasu foliowego i żelaza sprzyja tworzeniu się czerwonych krwinek. DETOX ALL GREEN to kompozycja zaawansowana dla osób, które przeprowadzały już wcześniej kurację sokową.
Jak promujemy jedzenie warzyw i częstsze włączanie ich do diety? #dojrzejdowarzyw – to nasze hasło, którym przypominamy społeczności naszych klientów, że zielone rośliny w diecie to totalny mus, a im wcześniej nauczymy się je jeść, tym lepiej dla nas, naszych brzuchów i sylwetek! Z tego powodu powstał też DETOX ALL GREEN!
Zgodnie z założeniami WHO przyjmuje się, że optymalna dawka warzyw i owoców jaką powinniśmy spożyć w ciągu dnia wynosi około 400g. Najlepiej jeśli podzielimy je na pięć porcji po około 80 – 100g. Według dietetyków ¾ dziennej dawki powinny stanowić warzywa. Dlaczego właśnie taka proporcja? Choć częściej wolimy sięgać po owoce, zawierają one w sobie dużo fruktozy, która jest naturalnie występującym cukrem. Spożywana w nadmiernych ilościach może spowodować niepożądany przyrost wagi. Włączając owoce do swojej codziennej diety warto jest sięgnąć po te mniej znane, takie jak np.: czarna porzeczka, granat czy agrest.
Według badań średnia konsumpcja w UE wynosi zaledwie 341g na osobę, czyli 60% zalecanej dziennej dawki. W Polsce wynik jest dużo niższy. Przeciętny Polak spożywa zaledwie 280g odpowiadające około 3,5 porcji. Co wpływa na tak niewielkie spożywanie warzyw w codziennej diecie?