×
Dziękujemy
Soki zostały dodane do koszyka
Kontynuuj zakupy Przejdź do koszyka

Sok Naturalny Probiotyk

Skład: kapusta kiszona, ogórek kiszony, kapusta biała, seler, pietruszka

sok-naturalny-probiotyk-naturacoldpress

Sok na odporność

Dlaczego? Ponieważ odporność i szczęście powstają w jelitach! Wynika to z faktu, że w 80 proc. za wysoką odporność odpowiadają jelita. Jeśli więc nie dbasz o jakość spożywanego jedzenia, niszczysz swoje jelita, a to odbija się na twoim zdrowiu. Wszystko przez to, że zdrowe jelita są wypełnione prawidłową mikroflorą, która chroni organizm. W przypadku zaburzeń, jelita stają się doskonałym miejscem rozwoju szkodliwych pasożytów.

Serotonina – hormon szczęścia też w 80% powstaje właśnie w jelitach! Serotonina wpływa na takie takie procesy jak zasypianie, samopoczucie czy potrzeby seksualne i apetyt. Hormon ten powoduje, że mięśnie gładkie przewodu pokarmowego i naczyń krwionośnych kurczą się, ale wpływa też pozytywnie na hamowania wrzodów żołądka i dwunastnicy. Właściwe stężenie serotoniny wpływa pozytywnie na motorykę przewodu pokarmowego poprzez nasilenie perystaltyki jelita cienkiego oraz zmniejszenie wydzielania kwasu solnego w żołądku. Serotonina potrzebna jest również w procesie krzepnięcia krwi, który reguluje. Niski poziom serotoniny powoduje zły nastrój i rozdrażnienie.

Najzdrowsza kompozycja! Bazą NATURALNEGO PROBIOTYKU jest kiszona kapusta. Kapusta kiszona jest niskokaloryczna w 100 g produktu znajduje się tylko 12 kcal. Dodatkowo jest źródłem witaminy C, magnezu, żelaza, potasu. Ponadto posiada pozytywne walory zdrowotne wynikające z obecności bakterii kwasu mlekowego powstających w procesie fermentacji, kiszona kapusta dostarcza niewielkiej ilości kalorii, dlatego świetnie sprawdzi się w diecie osób odchudzających się np. w detoksach i dietach oczyszczających sokami COLD PRESS. Nie zjesz 1,5 kilograma kiszonek? To może je wypij! To proste!

Czy istnieje lepsze wsparcie Twojej odporności? Ten sok to bogate źródło dobrych bakterii, witamin i składników mineralnych. Kiszona kapusta uważana jest za naturalne lekarstwo, które dzięki wysokiej zawartości witaminy C wzmacnia organizm, a poprzez znaczną ilość żelaza, zapobiega rozwojowi anemii. Dodatkowo dzięki obecności kwasu mlekowego, układ pokarmowy zostaje oczyszczony z bakterii gnilnych i poprawia się praca jelit.

Kiszonki

Kiszonki – choć większości mogą kojarzyć się ze słoikami w babcinej piwnicy, to śmiało możemy stwierdzić, że to nowy-stary superfood! Pamiętajcie, że kisić można więcej niż ogórki i kapustę. Świetnie nadadzą się do tego także cytryny, a nawet kalafior! Sprawdźcie kilka faktów na temat kiszonek: – posiadają wysoką wartość odżywczą. Ponadto podczas procesu kiszenia powstają liczne witaminy z grupy B – kwaśne środowisko stabilizuje witaminę C i prowitaminę A – mają niską wartość kaloryczną – dostarczają organizmowi pożytecznych bakterii fermentacji mlekowej, które wpływają pozytywnie na perystaltykę jelit, regulują skład mikroflory przewodu pokarmowego Sięgacie po kiszonki? Prosimy tylko o szczere odpowiedzi! Szybki sposób na codzienną porcję soku z kiszonej kapusty i ogórka? Spróbuj naszego sezonowego COLD PRESSa NATURALNY PROBIOTYK!