Ten sok, to dużo więcej, niż tylko skoncentrowany zestaw multiwitaminowy! Zawiera związki fitochemiczne, które pomagają każdej komórce ciała utrzymać najlepsza kondycję.
Dlaczego dodaliśmy do niego jarmuż? To proste! Jarmuż to odmiana kapusty o długich, pomarszczonych liściach. Jest on źródłem białka. błonnika, witamin – przede wszystkim C i K, a także soli mineralnych – zwłaszcza wapnia i potasu. Jarmuż zawiera także sulforafan – przeciwutleniacz, o silnym działaniu antynowotworowym.
Niskokaloryczny jarmuż stabilizuje poziom cukru we krwi i razem z jabłkami zwalcza wolne rodniki.
Jednak to nie tylko dlatego dodaliśmy do soku jabłka. Odpowiadają one za jego słodki smak, ale mają więcej właściwości, niż tylko charakterystyczna słodycz. Jabłka zawierają żelazo i potas, mają też działanie moczopędne, dlatego wspierają oczyszczanie organizmu i pomagają w walce z obrzękami i zatrzymywaniem się wody w organizmie.
WIOSNA to też ogórek. To warzywo, składa się w 97% z wody, to znaczy, że świetnie nawilża od środka organizm i skutecznie i naturalnie, gasi pragnienie. Przy tym ma orzeźwiający smak, i mało kalorii. Dlatego jest idealnym składnikiem diet oczyszczających i detoksów.
Mięta. Wybraliśmy ją nie tylko ze względu na charakterystyczny smak. Mało kto wie, że to zioło nie tylko orzeźwia, ale także hamuje rozwój bakterii. Główną zaletą mięty jest jej zbawienny wpływ na podrażnienia układu pokarmowego. Działa rozkurczająco na mięśnie gładkie przewodu pokarmowego. Jest niezastąpiona w leczeniu problemów trawiennych, takich wzdęcia i zaparcia. Mięta ma również właściwości antybakteryjne i antywirusowe. Wspomaga walkę z bakteriami, które wywołują dolegliwości układu pokarmowego.
Nie możemy zapomnieć o ananasie! Ten słodki owoc, w połączeniu z cytryną, usprawnia procesy trawienia, reguluje pracę układu pokarmowego i przyspiesza metabolizm.